Wednesday, August 23, 2017

Jom ke Little Rara , masakan thai :)

Lamanya aku tak memasukkan apa2 cerita ke blog ini. So kali ini aku nak share maklumat berkaitan kedai makan baru yang aku pi. Sesapa yang berminat dengan makanan Thai, boleh la menyinggah di Little Rara ni. Makanan Thai asli gitu.
 
Kepada yang tak suka pedas, bila order jangan lupa mintak kurangkan pedas ya. Mcm H plak dia allergy ketam, so smlm masa order maggi, terlupa nak Tanya ada masuk ketam tak. sekali dah makan rasa merenyam .. tengok2 mmg ada isi ketam. So kena stop and order lain yang takde ketam. Jadi H order beef noodle. So next time kalau mai sini, kena la mintak jgn masukkan ketam tu.
 
Semalam kami order combo daging bakar dan ayam bakar. Daging bakar mmg superb, juicy. memang terbaik dengan sos cicah nya pun sedap. Ayam bakar pada aku biasa je, tapi kena cuba daging bakar. Memang terbaik.
 
Ice tea dan ice green tea jugak tak lupa kami order. 2-2 pun best. :) Ending aku makan pulut mangga. Yang ni pun kena cuba. Pulut nya sedap, lembut je. Santan pun ok. cuma missing bertih tabur tu je. Aku kalau ngan pulut mangga ni, ska yg ditabur bertih tu skit. So masa makan boleh gigit2 bertih beras pulut tu :)
 
Untuk ke Little Rara ni, ada 2 cawangan sekitar KL, 1 kat Jalan Chowkit/TAR bersebelahan dengan restoran Kudu. Satu lagi kat jalan Kia Peng, dalam parking open kat Paramount Club tu. Boleh je nak parking kat menara HL sebelah tu. Murah skit. Kalau parking kat Club tu, RM15 rasanya :) Boleh waze je nak ke kedai ni.
 
So layan gambar je la untuk makanan kami.
 
Comot skit sbb dah makan baru amik gambo hehe.. ni beef noodle

Combo (daging + ayam bakar )

Maggi Tomyam (saiz Small)

Pulut Mangga
 
 

1 comment:

  1. Salam singgah sini dan follow :)

    btw jom join GA saya!

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/11/give-away-hadiah-misteri-dari-astraveler.html

    ReplyDelete