Monday, November 1, 2010

Honeymoon ker? :)

Semalam mak call, suh book banglo di Desaru. Nak bercuti katanya. Ok la, pepagi sampai opis terus je angkat phone call bahagian umah peranginan. Nasib baik ada kosong kat Desaru. So kul 1130pg aku terus pi opis tu dan isi borang all dan bayar. So esok ayah and mak leh terus pi sana.

Time menunggu turn nak bayar tu, macam cacing kepanasan. Aku memang tak sabar menunggu. Dah la sorang2, kalau ada teman,leh gak gossipping .. :)

Tengah2 aku menunggu tu, aku pun curi2 dengar, bukan curi2 dengar sebab orang-orang tu cakap kuat, hehe. tapi apa yang diorang kata tu masuk akal la jugak. Ermm bilangan kaunter yang dibuka untuk pembayaran hanya 2. Tapi sekiranya tengah2 kita tunggu tu, datang warga emas mengambil no.giliran, so secara automatik, nombor warga tua akan dipanggil(memotong nombor giliran org2 lain). Memang betul, kita kena dahulukan warga tua. Yang tak berapa nak taste sangat dengan sistem Q ni ialah, sebabnya nombor giliran warga tua tu boleh memotong ke dua2 kaunter tu. Sepatutnya hanya satu kauter yang dapat dipotong oleh warga tua. Kalau pada satu2 masa, warga tua yang datang hanya seorang, kita tak nampak sangat. Tapi kalau yang datang tetiba 5 orang serentak? so kita yang menunggu ni... mcm panas 2 pun ada jugak seperti mana insiden aku tadi la.. huhuhu...

No comments:

Post a Comment