Tuesday, July 5, 2011

Diet...Diet.. Diet

Ermm... bulan2 diet ni.. rasa nak pengsan je nak ikut jadual diet ni. Minggu lepas ok la jugak, diet detox.. tapi minggu ni? kena diet protein. Actually suka je aku ngan diet protien ni kalau aku tak tau lagi yang aku ni hi-cholestrol... tapi now bila da tahu sakit. Kena la pandai pilih protein2 yang boleh je.. so takde pilihan lain la, selain daripada ayam and ikan je.. seafood lain, tak leh la lagi. Erm.. So untuk menyesuaikan perut aku ni, bagi pandai skit tahan lapar, baik posa dulu.. 2 in 1, posa nazar periksa ari tu pun tak abis lagi.. :)

Semalam jugak last aku abis makan Crestor 10mg, mean dah 28 hari aku makan ubat tu. Hope la aku tak perlu sambung makan ubat tu, ada org bg 2nd opinion supaya amik ubat yang mild je.. crestor tu cam strong sangat. Tapi aku hope tak yah amik ubat langsung, try jaga makan and maintain exercise. Exercise? hehe, bulan ni cuti aerobik lak, cam tak sempat ngan keje n another commitment baru aku tu. So biar dulu, next month la sambung balik. Gg.. see u next month je la ek....

Semalam bila timbang berat, naik lak skit.. mau nyer tak naik, 2 malam makan kat umah cousin2. Tq la Abg Jang and Kak Roslina, nasi beriayani JM tu terbaek.. :) And thanks to Abg Shidi and Kak Sa jugak, nasi beriyani korang pun best jugak.. Sama lak yer.. And Hepi B'lated Birthday to Abg Shidi yang ke 50. Kek kak Sa buat tu pun best jugak.. :) So terjawab la kenapa aku naik kan KG aku lagi kan.. tapi tak per la, itu semua rezeki Allah.. Tak baik tolak kan.. 

2 comments:

  1. aaa jeles la semer kata lu dah slim..akak ni camne ntah..bot2 forver gamaknya..

    ReplyDelete
  2. Kita usaha sesama kan.. maju2!!!

    ReplyDelete